NatuurKracht Life Coach

Natuurcoaching, een typisch voorbeeld van een coaching traject

Tijdens een natuurcoaching sessie komen we eerst tot rust middels (mindfulness) oefeningen, waardoor we meer in contact komen met de natuur en onszelf. Elke sessie kijken we even terug op de inzichten van de vorige keer en welke bewegingen er zijn ontstaan.

En wat dit anders maakt dan andere vormen van coaching is dat we eerst heel goed gaan verkennen wat er speelt, waar dat oorsprong heeft, de evt belemmeringen, en vooral veel voelen en onderzoeken. Hiervoor beschik ik over vele werkvormen zodat jij uiteindelijk jouw wens gaat manifesteren. Door contact te maken met de verschillende lagen, geestelijk, fysiek, en emotioneel, beklijft het zoveel beter. Je eigen innerlijke wijsheid krijgt de ruimte en wordt begrepen.

Doordat je gaat herkennen en erkennen ontstaat er nieuw inzicht, als je dit vervolgens ook nog eens kunt gaan uitspreken, maak je ruimte voor werkelijke verandering. Zo heeft bijvoorbeeld het uitspreken van je nieuw verworven intenties of wijsheid, een duurzaam effect.

Meestal spreken we elke 14 dagen af en eventueel om de drie weken. Dat om het beste effect te verkrijgen van het gehele coaching traject. Als we elke 14 dagen afspreken zijn we in 8 weken klaar. In 2 maanden tijd kan je leven een flinke wending maken.

Door deze coaching sessies heb jij veel meer helderheid verkregen over wie jij bent als persoon, waar je kwaliteiten en zwakke punten liggen, dieper inzicht in jouw patronen en uitdagingen. Je ontdekt jouw eigen antwoorden op jouw vraag, en formuleert een helder stappenplan. Met frisse moed en vol inspiratie weet jij welke richting je gaat.

Voor informatie over de kosten voor natuurcoaching volg deze link

De voordelen van natuurcoaching:

 • Zijn in een omgeving met frisse lucht en goede energie
 • Samen lopen en in gesprek zijn, naast elkaar in beweging
 • Is gunstig om je te openen voor nieuwe inzichten en het verbreden van onze perspectieven
 • De omgeving geeft rust en je komt makkelijker tot jezelf
 • Verminderd de niveaus van stresshormonen

Ook zijn er tal van positieve uitwerkingen op je gezondheid en hersenen:

 • In de natuur word je blootgesteld aan bacteriën die ontstekingsremmend werken en je immuunsysteem stimuleren
 • De natuur stimuleert stressherstel en verlaagt aandachtsvermoeidheid
 • Je hersenen raken goed doorbloed en ze krijgen de voeding en zuurstof die ze nodig hebben
 • Nieuwe hersencellen worden aangemaakt én de verbindingen tussen de hersencellen worden sterker
 • De werking van signaalstoffen verbetert: hierdoor gaat de communicatie tussen hersencellen steeds soepeler
 • En daarom is bosbaden dus ook zo gezond!!
 

  **(informatie van de hersenstichting en klinische Psychologie aan de VU)

En hoe verder? Welke stappen zet ik nu?

Ga naar het contact formulier en stuur mij een bericht of gebruik de whatsapp knop rechts onder. Bellen mag natuurlijk ook!

Na een telefoon gesprek of email kan het zijn dat we besluiten elkaar te ontmoeten voor de intake. Tijdens de intake, die plaats vindt in het bos, gaan we verkennen wat jouw vraag is of welke situatie opheldering wil. 

De intake alsmede de vervolg sessies duren ongeveer 1 1/2 uur en kunnen wel eens uitlopen tot 2 uur.

Na de intake kijken we of we een vervolg traject ingaan, dit zijn vaak nog 4 sessies, en maken heldere afspraken. Het kunnen ook meer/minder sessies worden, en elke keer kijken we of er een volgende nodig is. De intake is een sessie op zich waarbinnen veel helder wordt, soms is dit zelfs genoeg.

Maak direct een afspraak en ga naar het contact formulier of bel direct met 06-45286763 of stuur een app.